søndag, september 03, 2006

En særs flott kveld

For en konsert! Enestående musikere, i et fantastisk samspill, formidlet en utrolig spilleglede. Musikerne, bestående av Jan Gunnar Hoff Group (Jan Gunnar Hoff - tangenter , Mathias Eick - trompet, Bjørn Kjellemyr - ståbass, Audun Kleive - trommer) og Mike Stern - gitar, fremførte bestillingsverket Magma, skrevet av Hoff, og andre stykker av både Hoff og Stern. Det hele ble delikat mikset av en dyktig og aktivt medvirkende tekniker (Morten Buvik?). En fargerik dynamisk spillelek og virtuose soloer tente i publikum stadig behov for å respondere med applauser, og med stående avslutningsapplauser, som én gang fikk musikerne igang igjen til ekstranummer. Andre gang kom de inn og bukket, og Mike Stern meddelte med sitt vanlige ydmyke og takknemlig smil: "we don't know any more songs!".

Jah... hva mer kan skrives om dette? Jeg kjøpte "These times"-plata av Stern før konserten. Kunne jo være konserten ble kjedelig, og jeg da ville dra underveis... eh... tullball...
Om det ikke har kommet tydelig nok fram ennå, så kan jeg nå gjøre klart at dette er musikere som aldri skuffer. Og noe av grunnen til det synes å være at de er drevet av en usigelig musikkglede.

"Life is A Lot Like Jazz... It's Best When You Improvise" (M.S.)

1 Comments:

Blogger Kerope said...

mmmmmmmmmmmm ;o)

4:12 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home